keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Taidekorttikokoelman alku

Kesän korvalla ryhdyin keräilymielessä haeskelemaan puutarha- tai puistoaiheisia taidekortteja, joissa olisi kuva jonkun taiteilijan tekemästä maalauksesta. Syy, miksi valitsin kohteeksi juuri puutarhan taiteilijoiden tekemänä, on se, että ne yhdistävät kaksi kiinnostuksen kohdettani, puutarhan ja taiteen. Korttien kautta lähden tutustumaan taiteilijaan ja lisäksi voin ihailla kauniita puutarhakuvia.

Seuraavat kolme korttia toimivat tulevan kokoelmani siemenenä. Ensimmäisenä on Helen Allingham’n vesivärimaalaus.


Helen Allingham (1848-1926) oli englantilainen vesivärimaalari ja viktoriaanisen ajan kuvaaja. Hän oli kuuluisa erityisesti Surrey’n ja Sussex’n pittoreskien maalaistalojen ja mökkien kuvaajana. Hänen kotisivuillaan www.helenallingham.com on laaja galleria hänen maalauksistaan, jotka melkein kaikki sopisivat kortteina kokoelmaani!

Seuraava teos on John Atkinson Grimshaw’n The Rector’s Garden, Queen of the Lilies.


John Atkinson Grimshaw (1836-1893) oli englantilainen taidemaalari, joka oli erityisen kuuluisa kaupunki- ja maisemakuvistaan. Tämä maalaus on vuodelta 1877, ja liljojen on ajateltu olleen Grimshaw’n lempikukkia. Hänen tuotannossaan on myös fantasia-aiheita. Hänen huikean upeita maalauksiaan voi käydä katsomassa kotisivuillaan www.johnatkinsongrimshaw.org

Viimeisenä on unen- ja fantasianomainen kuva Doyles Garden’sta, jonka alkuperäisen teoksen on maalannut Mark Shepherd.Vaikka etsiskelin netistä tietoa melkoisen tovin, en löytänyt taiteilijasta tietoa. Ehkä sitä kuitenkin vielä joskus tulee sinne.

Kerron kokoelmani karttumisesta myöhemmin lisää, kunhan onnellisia löytöjä kertyy enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti